CONSTANȚA: Club transformat în asociație pentru ca membrii să poată fuma în interior

În forma actuală, Legea antifumat care a intrat în vigoare de la 17 martie a.c, interzice fumatul inclusiv în cluburile private, cu circuit închis. Potrivit prevederilor, „spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Nici nu a intrat bine în vigoare Legea antifumat, că mai mulți parlamentari au şi depus o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a actului normativ. Propunerea legislativă conţine noi prevederi privind redefinirea “spaţiilor publice închise” şi prevederi care să permită constituirea cluburilor şi asociaţiilor de fumători. Motivaţia principală adusă de deputaţi şi senatori în expunerea de motive a proiectului legislativ este că şi drepturile fumătorilor trebuie respectate.

Reprezentanții unui club din Constanța n-au mai așteptat ca propunerea legislativă să devină lege. Așa se face că, au transformat localul în Asociație, pentru ca membrii să poată fuma în interior. Este vorba despre Beer Hunter, situat pe bulevardul Tomis.

„Fumatul dăunează prostiei și celor care vor să ți-l interzică. Ciudat este ca mulți, foarte mulți acceptă. Capul plecat sabia nu-l taie, dar nici soarele nu-l vede“, se arată într-o postare a celor de la Beer Huinter. „Haideți să ne înțelegem. Nu suntem club de fumători și nu vom fi niciodată. Nu acceptam membri în Asociația noastră așa, ca să mărim numărul frustraților. Nu mă interesează de cei care se duc să se “prostituează” prin diferite baruri și nu luam membri noi de pe stradă. Nu ne interesează o cantitate, ci o calitate, iar cine vrea cantitate cu siguranța vrea balast și rahat mult. Suntem un grup care ne cunoaștem din 89. (…) Oricine dorește sa fie membru trebuie sa aibă cel puțin o recomandare din partea actualilor membrii. De restul sincer, nici nu mă interesează. (…) Să meargă mai departe la barurile lor de cocalari și sa fumeze afară că așa vrea stăpanul și patronul barului. Ieși si du-te unde ai fost și până azi. Acum sa ne înțelegem: Beer Hunter este închis. Nu mai există. Este mort și l-am îngropat. Aici sunt adevărata mișcare Rock 89 care nu trăiește doar în Weekend și nici nu au fost făcuți la apelul bocancilor. Așa zișii rockeri de Weekend făra coloana vertebrală. Noi aici suntem Constanța Rock 89 si cercul este limitat celor care stau in picioare. Peste tot în orice alt loc puteți sta în genunchi afară și să vă fumați mizerabila țigară că așa vrea stăpânul vostru“, au postat reprezentanții Asociației, pe facebook.

Sursa text: replicaonline.ro

Sursa  foto: facebook.com/beerhunterpub

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *