sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > CONSTANŢA: Comandamentul de iarnă a intrat în dispozitiv

CONSTANŢA: Comandamentul de iarnă a intrat în dispozitiv

Comandamentul de iarnă, întrunit astăzi la sediul Primăriei municipiului Constanța a hotărât: utilajele de deszăpezire să fie pregătite pentru intervenție începând din după-amiaza zilei; stocul materialului antiderapant pregătit (6000 de tone de amestec de nisip și clorură de sodiu și stocul de motorină de 3000 de tone).
Toate utilajele subcontractorilor au fost alimentate, pornite şi sunt pregătite să îşi ocupe poziţiile stabilite, imediat ce vremea se va înrăutăţi.La adăpostul pentru oamenii străzii, situat pe strada Soveja, sunt pregătite 20 de paturi, pături și ceai cald pentru persoanele consultate și trimise de Spitalul Județean Constanța; a fost optimizat planul de intervenție prin întocmirea unor hărți care conțin amplasarea utilajelor de deszăpezire, locațiile și modul de acționare pe intervale orare.

De asemenea, reprezentanții administrației locale solicită șoferilor să nu parcheze în locuri care ar îngreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire, să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprii și, întrucât vântul va sufla în rafală cu viteze mari, să evite parcarea în apropierea arborilor care prezintă pericol de prăbușire.

Reamintim că Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța este disponibil non-stop la numărul de telefon 0241/550.055. Comandamentul de iarnă constituit la nivelul municipiului Constanţa este coordonat de viceprimarul Costin Răsăuţeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *