Constanța. Copil abandonat de tată, în parcarea unui magazin. Bărbatul, reţinut pentru rele tratamente aplicate minorului

  •  
  •  
  •  
  •  

Un bărbat a fost reținut de polițiștii constănteni după ce și-a abandonat copilul de un an si jumătate, în parcarea unui magazin de bricolaj.

Micuțul, care a avea nevoie de îngrjiri medicale, a fost preluat de Direcția de Asistență Socială și Protectia Copilului.

Polițiștii au stabilit că individul și-a abandonat copilul ca să o pedepsească pe mama acestuia, în urma unei discuții contradictorii purtate la telefon.

”La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 22.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi de către un bărbat, agent de pază la o societate comercială de pe raza de competenţă, cu privire la faptul că ar fi găsit un copil minor, cu vârsta de aproximativ 2 ani, care se afla într-un cărucior, în parcarea magazinului de bricolaj.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat-o, pe raza municipiului Constanţa, pe mama minorului în cauză, o femeie de 23 de ani.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că  tatăl biologic al minorului, un bărbat de 34 de ani s-a deplasat cu acesta pe aleea de acces a societăţii comerciale unde, în urma unor discuţii în contradictoriu purtate prin telefon cu mama copilului, a luat decizia de a-l abandona în zona indicată.
Minorul, în vârstă de 1 an şi 6 luni, a fost examinat medico-legal, stabilindu-se că necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Acesta a fost preluat de reprezentanţii D.G.A.S.P.C. Constanţa în vederea dispunerii măsurilor de protecţie socială.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propuneri corespunzătoare”, transmite IPJ Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *