miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Eveniment > CONSTANȚA: Credincioşii musulmani i-au comemorat pe cei căzuţi în timpul puciului din Turcia

CONSTANȚA: Credincioşii musulmani i-au comemorat pe cei căzuţi în timpul puciului din Turcia

Credincioşii musulmani din Constanţa i-au comemorat pe cei căzuţi în timpul puciului din Turcia

Aproximativ 100 de etnici turci au mers, joi seară, la Geamia Hunchiar din municipiul Constanta pentru a asista la o slujbă de comemorare a celor căzuţi în timpul puciului din Turcia, în cadrul unei manifestări organizate de Muftiatul Cultului Musulman din România.
Manifestarea a fost organozată de Muftiatul Cultului Musulman din România, la iniţiativa Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea.

    “Ne-am adunat la iniţiativa oamenilor de afaceri turci să comemorăm pe cei care au decedat pentru apărarea democraţiei în Turcia şi, bineînţeles, acele persoane care şi-au dedicat viaţa pentru păstrarea valorilor democratice în Turcia. Comunitatea noastră este alături de suferinţa pe care o are poporul turc, prin momentele prin care trece la ora actuală poporul turc şi ne rugăm la bunul Dumnezeu. Ne-am rugat în această seară să avem pace, linişte şi prosperitate în rândul comunităţilor unde trăim”, a declarat şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf.

El a spus că este de datoria lor, “ca lideri spirituali”, să facă aceste rugăciuni mai ales pentru acele persoane care şi-au jertfit viaţa să păstreze stabilitatea unei ţări.

La rândul lui, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Zeki Uysal, a declarat că, din câte ştie, situaţia este liniştită în Turcia.

    “În Turcia totul e liniştit, e calm, se poate circula fără nicio problemă, democraţia continuă”, a declarat acesta.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *