Acasă > Social > CONSTANŢA: Doi foşti miniştri ai educaţiei aşteptaţi la o conferinţă organizată de Asociaţia Elevilor

CONSTANŢA: Doi foşti miniştri ai educaţiei aşteptaţi la o conferinţă organizată de Asociaţia Elevilor

Asociația Elevilor din Constanța, cu sprijinul Universității “Ovidius” din Constanța, organizează joi, 25 februarie 2016, începând cu orele 10:00, la Universitatea “Ovidius” din Constanța – Sala Senatului, Campus – corp A, conferința națională cu tema “Rolul autorităților locale în reformarea învățământului românesc”.

Evenimentul va reuni reprezentanți ai Președintelui României, Guvernului, Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, membri ai Parlamentului, reprezentanți ai elevilor, societății civile, sindicatelor din educație, mediului academic, precum și primari și consilieri locali din județul Constanța, directori de unități de învățământ și experți în educație. Printre aceştia se numărăr foştii miniştri ai educaţiei, Ecaterina Andronescu şi Sorin Cîmpeanu.

În cadrul conferinței, participanții la eveniment, factori implicați în procesul de reformare a învățământul românesc, vor dezbate două teme de interes în contextul actual, Rolul inspectoratelor școlare în contextul descentralizării – păreri pro și contra desfințării, precum și Implicarea autorităților locale în reducerea abandonului școlar și asigurarea accesului liber la educație.

Evenimentul va putea fi urmărit live pe canalul de YouTube al Asociației Elevilor din Constanța.

Sursa: observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *