luni, decembrie 16, 2019
Acasă > Eveniment > CONSTANŢA: Fildeș și blănuri de animale exotice confiscate de poliţişti

CONSTANŢA: Fildeș și blănuri de animale exotice confiscate de poliţişti

Două percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţiştii constănţeni într-un caz de contrabandă

La data de 18.02.2016, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În fapt, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Constanţa ar fi încercat să comercializeze cantitatea de 2,5 kg fildeş. Potrivit legislaţiei în vigoare, comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie este interzis.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate 2 blănuri de animale exotice  (posibil leopard sau ghepard), cantitatea de 2,5 kg fildeş precum şi o piele de şarpe (piton), care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Investigaţiile sunt continuate de către poliţiştii constănţeni în vederea stabilirii cu exactitate a  provenienţei şi naturii marfurilor identificate, urmând a fi luate măsuri legale.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale-I.G.P.R..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *