Constanța. Lucrări de modernizare a infrastructurii portuare

  •  
  •  
  •  
  •  

CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta anunta ca au inceput lucrarile de dragaj prevazute in cadrul proiectului de investitie “Modernizarea infrastructurii portuare prin asigurarea cresterii adancimilor senalelor si bazinelor si a sigurantei navigatiei in Portul Constanta”.

In contract sunt prevazute lucrari de dragaj pentru aducerea la cota proiectata a bazinelor si senalelor din Portul Constanta, adancirea bazinului Portului de Lucru si a senalului de acces catre acesta din Portul Constanta Sud.
In Portul de Lucru se va realiza adancirea bazinului de la 7 la 9 metri.

Proiectul include si lucrari de protectie a cheurilor din Portul de Lucru, precum si achizitia unui sistem hidrografic, respectiv o nava hidrograf.

Primele lucrari de dragaj se desfasoara in danele 31-39 si sunt in principal lucrari pe derocari.

Pentru aducerea la cota proiectata in bazinele danelor 31-39 actioneaza doua remorchere, doua salande si o draga BHD.

Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritara 1 Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a transportului cu metroul Obiectivul Specific 1.3 Cresterea gradului de utilizare a cailor navigabile si a porturilor situate pe reteaua TEN-T centrala.

Valoarea contractului este 139.317.822,44 lei (fara TVA).
Durata contractului este de 20 de luni.
CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta a facut eforturi pentru a accesa fonduri nerambursabile si a implementa acest proiect in scopul asigurarii conditiilor de navigatie in siguranta pe senalele de acces, bazinele de manevra si bazinele danelor din Portul Constanta.

Sursa. Comunicat CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *