luni, februarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > CONSTANȚA: Mai multe străzi şi gospodării, inundate în urma ploilor torenţiale

CONSTANȚA: Mai multe străzi şi gospodării, inundate în urma ploilor torenţiale

Mai multe străzi şi gospodării au fost inundate în urma unei ploi torenţiale care s-a abătut în cea mai mare parte a Dobrogei.

Potrivit Regiei Judeţene de Apă Constanţa, la nivelul municipiului Constanţa, dar şi în restul localităţilor de la nivelul judeţului vizate de ploile torenţiale, au fost pregătite să intervină 46 de echipe, dotate cu utilaje, vidanje şi pompe de mare putere.

Şi pompierii au fost solicitaţi să intervină la o locuinţă din Năvodari care a luat foc, cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor părând să fie trăsnetul. La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de la detaşamentul de pompieri Midia Năvodari, incendiul fiind lichidat după aproximativ o oră. Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu, proprietarii fiind plecaţi de acasă, dar locuinţa a fost distrusă în proporţie de 90 la sută.

Tot din cauza furtunii de vineri seară, o schelă a fost dărâmată în cartierul Faleză Nord din Constanţa, aceasta căzând peste cablurile de înaltă tensiune, furnizarea energiei fiind întreruptă în zonă. Pompierii de la ISU Dobrogea intervin în zonă folosind o autospecială dotată cu braţ telescopic, pentru eliberarea cablurilor electrice.

De asemenea, pompierii au fost solicitaţi să intervină pe lacul Techirghiol unde, tot din cauza rafalelor de vânt, o ambarcaţiune în care se aflau şi cinci copii nu putea ajunge la mal. Un echipaj SMURD a plecat spre zona respectivă, dar autospeciala a fost întoarsă din drum după ce reprezentanţii Poliţiei au anunţat că barca a ajuns la mal, iar toţi ocupanţii sunt nevătămaţi.

Sursa: mediafax.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *