Constanța. Muftiatul Cultului Musulman suspendă slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult

  •  
  •  
  •  
  •  

Muftiatul Cultului Musulman din România anunță că, în urma deciziei de carantinare a municipiului Constanța începând cu data de 20 noiembrie 2020 orele 20:00, toate slujbele religioase în interiorul lăcașurilor de cult islamic din municipiu vor fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

In aceasta perioada se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul clerical (imamii).

Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

 Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, și anume temperaturile scăzute cât și posibilitatea de averse, s-a luat decizia de suspendare pe o perioada de 14 zile a serviciilor religioase atât în interiorul lăcașurilor de cult cât și în exteriorul acestora, excepție făcând ceremonialul religios de înmormântare care oricum se efectua în spațiu deschis, și anume în perimetrul cimitirelor musulmane, dar cu o participare maxima de 20 persoane, inclusiv imamul.

Tot în aceasta perioada efectuarea oricăror slujbe de pomenire a celor trecuți în rândul celor drepți la domiciliul rudelor sau a apropiatilor va fi săvârșită doar cu participarea persoanelor ce își au domiciliul la adresa unde va avea loc aceasta si fără a se servi masa de după slujba de pomenire ( Mevlid ).

Toti participanții la aceste slujbe sunt obligați a purta masca de protecție care sa acopere atât nasul cât și gura de către toți participanții, inclusiv a imamului.

Sursa: Comunicat Muftiatul Cultului Musulman din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *