sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Constanța, oraș european al sportului

Constanța, oraș european al sportului

Constanța poate fi desemnat oraș european al sportului în anul 2014. Alături de municipiul de la malul mării, alte 14 localităţi de pe bătrânul continent vor primi acest titlu.

“Împreună am gândit acest proiect să promovăm Constanța în Europa. Este o oportunitate pentru că intri într-un grup select al orașelor care investesc în sport. Administrația locală poate să gândească proiecte împreună cu celelalte Primării din Europa. Este o ușă deschisă pentru Constanța.” a declarat europarlamentarul Cătălin Ivan.

Constanța s-a înscris oficial în cursă și ar putea găzdui începând cu anul viitor competiții europene, atât pentru sportul de masă, cât și pentru cel de performanță. Pitești și Iași au fost singurele localităţi din România desemnate orașe europene ale sportului, în anii anteriori.

“Venim cu niște proiecte separate. Veți vedea în parcuri elemente de fitness pe grupe de vârstă, inclusiv pentru bătrâni, precum și o serie de manifestări sportive adresate tuturor categoriilor de vârstă. Acestea sunt criteriile după care Comisia ne judecă, nu numai după bazele materiale și performanțe.” a afirmat viceprimarul Constanței Decebal Făgădău.

Pe 6 noiembrie, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Parlamentului European din Bruxelles, Federația Europeană a capitalelor și Orașelor Sportului va anunța câștigătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *