“Constanţa Pedalează”

Mamaia s-a transformat astăzi într-o imensă pistă pentru biciclete. Sute de copii, dar şi adulţi au participat la deja tradiţionala competiţie “Constanţa Pedalează”. Traseul nu a fost unul uşor. Bicicliştii au pornit de la Telegondolă, au parcurs toată staţiunea şi s-au întors tot în locul de unde au luat startul. Organizatorii au vrut să atragă atenţia asupra importanţei mişcarii într-o lume în care tot mai mulţi copii sunt obezi şi dependenţi de calculator.

Parcarea din dreptul Telegondolei din stațiunea Mamaia a fost punctul de întâlnire al sutelor de constănțeni pasionați de mișcare.

În funcție de vârstă, și-au adus bicicletele, rolele sau  trotinetele pentru a participa la cea de-a cincea ediție a competiției “Constanța Pedalează”. Chiar dacă au avut în față un traseu lung, copiii nu s-au lăsat descurajați și au demonstrat că au rezistență fizică.

Adulții au vrut să tragă un semnal de alarmă privind importanța mișcării, mai ales că mulți copii preferă să stea în fața calculatorului.

Constănțenii au plecat de la Piciorul Telegondolei, au ajuns până la căpătul stațiunii Mamaia și s-au întors în locul unde au luat startul. Au avut de parcurs peste 10 kilometri. Acțiunea a fost organizată de Asociația Clubul ISIS, cu sprijinul unui spital privat din Constanța, cu prilejul Zilei Mondiale fără tutun.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.