Acasă > Social > Constanța, printre județele codașe la împăduriri

Constanța, printre județele codașe la împăduriri

În timp ce la nivel național, asistăm la un scandal privind defrișările, situaţia la Constanţa pare a fi una bună. Cel puţin aşasuține ing. Ion Bogdan, șeful Direcției Silvice Constanța.

„Defrişările masive sunt cantonate în zona de munte unde este lemn valoros. În judeţul Constanţa nu avem situaţii de defrişări ilegale. Această problemă nu ne afectează pe noi, pentru că masa lemnoasă de aici este mai slabă calitativ. În general, masa lemnoasă este folosită pentru activităţi rurale şi ca lemn de foc”, a afirmat Ion Bogdan pentru un  cotidian constănțean.

În ceea ce priveşte împăduririle, el a precizat: „Anual împădurim circa 300 de hectare. În prezent nu avem terenuri goale neregenerate în cadrul judeţului”.

Această declaraţie vine în contextul în care cu aproximativ două luni în urmă Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu nu părea foarte mulţumită de progresul făcut la capitolul împăduriri: „Judeţul Constanţa este în topul celor cinci judeţe din ţară cu cel mai mic grad de împădurire, adică sub 5 la sută. Tocmai de aceea solicităm să se implice toţi primarii, să se intereseze şi să ia puieţi de la Direcţia Silvică pentru plantări, acum, urgent, cât mai este vremea bună. Şi ce nu apucă să facă acum, să facă la toamnă”, declara ministrul la acea dată.

Puieţi ar fi disponibili, spun cei de la Direcţia Silvică: „Noi avem puieţi pentru circa 300 de hectare anual. Îi producem pe terenurile pe care le gestionăm. Producem şi puieţi ornamentali pe care îi comercializăm”, a mai declarat ing. Ion Bogdan.

Sursă: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *