marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Constanța rămâne sub atenționarea Cod portocaliu de caniculă. Disconfort termic accentuat

Constanța rămâne sub atenționarea Cod portocaliu de caniculă. Disconfort termic accentuat

Vremea se menține caniculară în județul Constanța.

Potrivit meteorologilor, cerul va fi astăzi variabil, iar temperaturile maxime vor fi între 31 și  37 grade C.

Vântul va sufla slab până la moderat.

Administrația Națională de Meteorologie precizează că astăzi, 6 august,  valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Indicele temperatură-umezeală va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități.

În județele Mehedinți și Dolj este Cod roșu de caniculă și se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40 — 41 de grade.

ANM menține și Codul portocaliu de caniculă în Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei.În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

Pe de altă parte, în nord-vestul și nordul țării, respectiv local în zonele de munte, va fi Cod galben de disconfort termic ridicat, cu maxime termice ce se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.

Pe de altă parte, ANM precizează că, în a doua parte a zilei și la noapte, vor fi averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august), mai ales în jumătatea de nord.

Totodată, vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *