Constanța. Traficați de droguri, arestați preventiv. Vindeau ketamină, amfetamină, cocaină și cristal, pentru sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din actele de urmărire penală a rezultat  că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, aceștia  ar fi vândut sau intermediat vânzarea unor cantități de  substanțe interzise (ketamină în amestec cu MDPHP, amfetamină, cocaină, cristal), către consumatori din județul Constanța,  încasând sume cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Materialul probator administrat a relevat că, cei doi ar fi stabilit primul contact cu clienții  și detaliile tranzacției prin intermediul unei platforme de mesagerie online, după care vânzarea propriu-zisă s-ar fi realizat, în mod direct, pe stradă, în locuri prestabilite.

La data de 5 februarie a.c., polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate 3 grindere, 8 semințe de canabis, un cântar electronic de precizie, 2 telefoane mobile, o țigaretă confecționată artizanal, ce conținea canabis, precum și alte mai multe mijloace de probă.

La acceași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora.

Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de cei doi.

Sursa: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *