vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Constanța. Vremea rea afectează traficul feroviar

Constanța. Vremea rea afectează traficul feroviar

CFR Călători informează că în contextul temperaturilor foarte scăzute și al avetizărilor meteo de vreme rea trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, iar la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnița – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor). De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

UPDATE: Un număr de 16 trenuri sunt anulate luni dimineaţa din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în timp ce alte şase trenuri care ar fi trebuit să ajungă la Bucureşti înregistrează întârzieri de până la 90 de minute, potrivit CFR Călători.
Cele mai semnificative întârzieri sunt consemnate în cazul trenurilor care circulă pe relaţia Craiova – Bucureşti şi Timişoara Bucureşti, de 90, respectiv 85 de minute. La plecări doar două trenuri au întârzieri, cele care pleacă către Braşov (80 minute) şi Constanţa (20 minute).

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:
– asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;
– suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);
– pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.

În funcție de evoluția vremii și a temperaturilor foarte scăzute ce au implicații asupra infrastructurii feroviare și asupra funcționalității materialului rulant, pot să apară și alte modificări în programul de circulație a trenurilor de pasageri.

CFR recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din gări sau:
-0219521 – INFO CFR (trafic intern).
-numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe wwww.cfrcalatori.ro la secțiunea Informații telefonice.
– 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
– în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *