Saturday, 20 October 2018
Acasă > Eveniment > Constănțean arestat pentru furt de biciclete. Prejudiciul depăşește 50.000 de lei

Constănțean arestat pentru furt de biciclete. Prejudiciul depăşește 50.000 de lei

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanța anunță că un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv pentru furt calificat.

În perioada aprilie-iunie 2018, individul a sustras zeci de biciclete din scări de blocuri sau curţile unor locuinţe din municipiul Constanţa.

Potrivit IPJ, alte cinci persoane sunt suspectate de implicare în valorificarea bicicletelor, ştiind că proveneau din furturi.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie au finalizat ancheta în care un bărbat, în vârstă de 38 de ani, este cercetat pentru comiterea a 18 infracţiuni de furt calificat.

Acesta este bănuit că ar fi sustras unor persoane mai multe biciclete, din curtea locuinţelor sau din scara blocurilor, cu un prejudiciu total de 53.062 de lei.

Totodată, pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au identificat 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 48 de ani, bănuiţi de implicarea acestora în valorificarea bunurilor sustrase, prin aceea că ar fi achiziţionat biciclete de la bărbatul, de 38 de ani, având cunoştiinţă că bunurile provin din infracţiuni de furt. Unul dintre cei cinci bărbați, este cercetat sub măsura controlului judiciar”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

În cadrul anchetei penale au fost efectuate patru percheziţii informatice, în urma cărora s-au obţinut fotografii ilustrând 20 de biciclete, bunuri susceptibile a proveni din infracţiuni de furt.

Poliţiştii au recuperat şi restituit persoanelor vătămate mai multe biciclete sustrase, valoarea prejudiciului recuperat fiind de 27.119 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.