Constănțenii vor plăti facturi mai mici în luna ianuarie la încălzire

  •  
  •  
  •  
  •  

Constănțenii abonați la RADET au avut o surpriză neplăcută în luna decembrie 2013, când au văzut sumele mari pe care le aveau de achitat la facturile de  întreținere. Mulți locuitori s-au conformat și le-au plătit, însă alții au rămas cu un gust amar așteptând explicații. Conducerea RADET Constanța a detaliat abonaților cauza care a dus la creșterea facturilor.

„În decembrie au făcut citirile în data de 19, au fost 30 de zile citite, am adunat consumul astfel încât să fie până pe 31 decembrie. Consumul este calculat pentru o perioadă de 30-40 de zile, din această cauză facturile au fost mai mari ca de obicei.” a precizat Ilie Rachieru, directorul general al RADET Constanța.

Deși facturile emise în decembrie au fost exorbitante, în ianuarie va avea loc o regularizare și abonații vor plăti cu aproximativ 50 % mai puțin .

„Pentru luna ianuarie, se va scade consumul estimat la 31 decembrie 2013, astfel că facturile vor fi mai mici cu 50-60% față de luna decembrie.” a adăugat Ilie Rachieru, directorul general al RADET Constanța.

Chiar și cei care vor sta cu toate caloriferele închise vor participa la plata energiei termice care se va consuma. Locuitorii debranșați vor plăti doar o cotă fixă. Directorul RADET Constanța a dat și un exemplu ca fiecare să înțeleagă cum și cât va achita.

„Spre exemplu, la un bloc, la intrare, se înregistrează un consum de 100 de gigacalorii. Din aceste 100 de gigacalorii, 30 vor fi împărțite la toți locatarii, în funcție de suprafața utilă a fiecărui apartament.  Diferența de 70 de gigacalorii va fi împărțit la cei care consumă. ” a mai spus Ilie Rachieru, directorul general al RADET Constanța.

RADET Constanța va desfășura în perioada următoare activitate de teren și vor fi citite 10.000 de aparate montate pe raza orașului, urmând ca mai apoi să aibă loc regularizări. Și în 2014, constănțenii vor plăti  gigacaloria  la valoarea de  358, 54 lei .

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *