sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Politica > Continuă seria atacării deciziilor de nevalidare a consilierilor locali

Continuă seria atacării deciziilor de nevalidare a consilierilor locali

După Paul Foleanu, la Mangalia, Tudorel Calapod (Năvodari) s-a adresat instanţei pentru că nu i s-a validat mandatul

Trei dintre aleşii din Consiliul Local Năvodari nu au fost validaţi de către comisia special constituită, însă până acum doar unul s-a adresat instanţei pentru ca magistraţii să repare ceea ce apreciază a fi o eroare. Pedelistul Tudorel Calapod a depus, marţi, 3 iulie, la Tribunalul Constanţa, o cerere prin care solicită anularea deciziei Biroului Electoral, iar instanţa a stabilit ca primul termen în dosarul nr. 7.732/118/2012 să se judece pe 12 iulie.

De unde a plecat nemulţumirea?

Tudorel Calapod a pornit singur în acest demers şi spune că nu îl interesează deloc soarta celorlalţi doi aleşi care nu au fost validaţi. Iurin Pancencu şi Valentin Emanuel Tucan sunt aleşi pe listele P.N.L. şi până acum nu au atacat în instanţă nevalidarea lor, cel mai probabil fiind siguri că, la următoarea şedinţă, situaţiile lor vor fi rezolvate. „Ce mă interesează pe mine ceilalţi? Numai eu am fost invalidat dintre pedelişti“, ne-a declarat Calapod, care se consideră nedreptăţit, pentru că, spune el, „nu erau motive pentru invalidare“. Comisia de validare a mandatelor de consilier şi-a justificat decizia prin dosarul penal în care fostul edil, în mandatul 2004-2008, este acuzat de fraude uriaşe în dauna Năvodariului. Or, în opinia aleşilor, cel asupra căruia există suspiciuni serioase că a abuzat de funcţie pentru a păgubi urbea, nu mai poate avea calitatea de reprezentant în Consiliul Local, forul legislativ al oraşului.

Calapod, cercetat pentru o fraudă de peste zece milioane de euro

Încă din luna noiembrie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală împotriva lui Tudorel Calapod, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi adus prejudicii majore patrimoniului oraşului, în calitatea sa de primar. Potrivit rezoluţiei procurorilor, în anul 2006, Calapod ar fi vândut un teren situat în zona Mamaia Nord unei societăţi comerciale, la un preţ subevaluat. Din documentele de urmărire penală reiese şi o diferenţă de 2.000 de metri pătraţi în defavoarea vânzătorului, în speţă oraşul Năvodari. Terenul cu pricina a fost vândut firmei Hars S.R.L., care din anul 1998 îl avea în concesiune pentru „fabuloasa“ sumă de 0,04 lei/mp/an. Societate a cumpărat, în 2006, cei 28.000 de metri pătraţi în Mamaia Nord, pentru 9,09 euro/mp. După câteva luni, Hars a vândut terenul respectiv, la care între timp s-au mai adăugat 2.000 de metri pătraţi, dezvoltatorului imobiliar Westhouse Invest S.R.L., contra sumei de 32.000.000 de lei, echivalentul a peste 10 milioane de euro.

Calapod spune că va lăsa locul altui coleg

Conştient, probabil, că locul său nu mai este în Consiliul Local, Tudorel Calapod are de gând ca, în cazul în care instanţa îi acceptă acţiunea şi obligă Consiliul să-i valideze mandatul, să lase locul următorului pe lista de candidaţi ai P.D.L., dar nu lui George Bogdan Boaşcă, cel care a fost, deja, validat în şedinţa C.L. de săptămâna trecută. „Dacă eram validat, puteam să las locul altui coleg. Este o analiză la nivel de partid, dar discuţia nu a fost finalizată“, ne-a spus Calapod când l-am întrebat de ce l-a nemulţumit validarea lui Boaşcă. „Eu nu comentez acum decizia Comisiei de validare, dar consider că aveam dreptul să fiu validat şi, dacă instanţa va da dreptate comisiei, mă voi conforma“, a conchis Calapod.

Sursa: www. observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *