Acasă > Eveniment > Contrabanda cu țigări, o afacere înfloritoare

Contrabanda cu țigări, o afacere înfloritoare

Contrabanda cu ţigări nu pare să-i deranjeze nici pe constănţeni, dar nici pe oamenii legii, care se declară oarecum legaţi de mâini, când vine vorba de micii bişniţari. De cum ajung în gara Constanţa, călătorii sunt întâmpinaţi cu binecunoscuta expresie “Ţigări, ţigări, ţigări”. Toată lumea ştie despre ce este vorba şi mulţi chiar cumpără pachetele la jumătate de preţ, deşi sunt vândute în mod ilegal.

O scurtă plimbare prin Constanţa dezvăluie, pentru cine este atent, o întreagă mafie care se ocupă cu ţigările de contrabandă. Nu este cartier în care să nu existe doi-trei bişniţari care scot rapid şi uşor bani din vânzarea ilegală.  Cartierul Tomis 3 este de departe centrul acestei afaceri. Cine ajunge aici trebuie să stea la coadă pentru a pune mâna pe un pachet de ţigări.

La 25 de pachete de ţigări economia în buzunarul cumpărătorului devine consistentă, însă nu mulţi conştientizează că apelând la astfel de metode nu fac decât să încurajeze evaziunea fiscală.  Ce spune poliţia despre aceste activităţi?

“Polițiștii constănțeni efectuează frecvent acțiuni împotriva combaterii contrabandei cu țigări, persoanele depistate fiind sancționate conform legii, iar cantitățile de țigări găsite asupra sunt confiscate.” a declarat Bogdan Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Din păcate legea nu-i ajută atât de mult pe poliţişti aşa cum îi ajută pe bişniţari. Chiar dacă sunt prinşi, oamenii legii sunt nevoiţi să le dea drumul înapoi pe străzi, acolo unde îşi reiau imediat activitatea.

Autor. Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *