Contracte păguboase pentru Poşta Română

  •  
  •  
  •  
  •  

Şeful Poştei Române, Ion Smeeianu, pune starea dezastruoasă în care a ajuns Poşta Română şi pe seama contractelor păguboase încheiate de compania de stat de-a lungul timpul. Potrivit lui Smeeianu, una din firmele care derulează afaceri păguboase cu Poşta Română aparţine unui protejat al fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.  Primul contract păgubos încheiat de Poşta Română are o valoare de 20 de milioane de euro şi se referă la flota de maşini care deserveşte activităţile Poştei. Maşinile fiind luate în leasing, nu au putut fi dotate conform normelor privind securitatea transporturilor de bunuri şi valori. Următorul contract păgubos are o valoare mai mică, dar tot de ordinul milioanelor de euro.

„O firmă de apartament care ne-a dat o țeapă de 5 milioane de euro. S-au angajat prin contract că ne instalează POS-uri și s-a reziliat contractul cu o literă greșită. Rezilierea contractului în fața instanței cu litera greșită a însemnat plata penalităților de 5 milioane de euro”, a declarat Ion Smeeianu, director general Poşta Română.

Urmează un alt contract de 5,8 milioane de euro pe 5 ani pentru servicii de asistenţă medicală. Un contract de tip abonament, care nu poate fi reziliat. În opinia şefului Poştei Române, firma aparţine unui protejat de-al Robertei Anastase.

„Alpha Medical, cu care mă chinui acum, firmă din…ştiţi din ce ogradă este, nu trebuie să vă mai spun, e din zona Prahova. Cineva care ştie să numere foarte bine în zona Prahovei şi protejatul dânsei”, a declarat Ion Smeeianu, director general Poşta Română.

Pentru cumpărarea unor echipamente multifuncţionale, Poşta Română a încheiat un contract de 7 milioane de euro. În fapt, echipamentele nu ar costa mai mult de 15-20 de dolari bucata. Un alt contract păgubos a fost încheiat şi cu un operator de servicii aeriene, care ar fi adus Poştei Române pierderi de 7 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *