sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Turism > Controale la agenții economici de pe litoral

Controale la agenții economici de pe litoral

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului a desfășurat primele acțiuni de control pe litoral, în urma cărora au fost deja aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 35 000 de lei. În urmă cu două săptămâni s-a instituit Comandamentul Litoral 2014. Cu această ocazie au fost detașați comisari din toată țara pentru supravegherea agenților economici.

„În prima săptămână au fost verificați 48 de operatori economici, au fost 21 de sancțiuni, un avertisment și amenzi în valoare de 35.200 de lei. Politica abordată în următoarea perioadă va fi de prevenire, adică să aducem la cunoștință operatorilor economici unde au greșit, să dispunem măsuri și dacă nu remediază, vor fi aplicate sancțiuni. ” a declarat Alexandru Dunca, președintele ANPC.

Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului are trei puncte de lucru pe litoralul românesc: este vorba despre stațiunile Mamaia, Neptun și Costinești. Comisarii detașați în aceste locații pot solicita oricând ajutorul colegilor aflați la Constanța. În total, 18 comisari vor desfășura controale în perioada estivală. Ei vor fi prezenți în stațiuni până pe data de 25 august. Turiștii nemulțumiți de produsele sau serviciile pe care le-au achiziționat se pot adresa în mod direct comisarilor aflați în punctele de lucru de pe litoral.

Redactor: Bogdan Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *