sâmbătă, septembrie 21, 2019
Acasă > Educatie > Controverse la început de an școlar

Controverse la început de an școlar

Deși a mai rămas doar o săptămînă pînă la începerea noului an școlar, pe băncile elevilor de clasele I și a II-a ar putea să nu-şi facă apariţia manualele. Scandalul editurilor nu a fost rezolvat nici pînă acum, iar singura alternativă este introducerea manualelor digitale, o premieră pentru învățămîntul românesc. Nu toate școlile sunt pregătite însă, așa cum nici toți părinții nu își permit o nouă investiție.

Entuziasmul primei zi de școală nu va fi același pentru toți elevii.

 “Dacă vorbim despre manualele de la clasa a III-a la clasa a XII-a, nu sunt modificări: din păcate, venim tot cu manual vechi, de 10 sau 12 ani”, a afirmat Remus Pricopie, Ministrul Educțaiei Naționale.

„Directorii unităților de învățământ au început să ridice manualele distribuite de depozitul de manuale pentru clasele a III-a și până în clasa a X-a. Astfel că elevii, când vor începe școala, pe 15 septembrie, vor avea manualele pe bancă”, ne-a declarat profesor Cristina Ivan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Cei care trec pragul școlii pentru prima dată, dar și elevii de clasa  a II-a vor studia după manuale în format digital. Asta pentru că scandalul izbucnit în urma licitației demarate pe 19 aprilie, nu are încă o rezolvare. Contestaţiile nici acum nu au fost rezolvate.

 „Dacă vorbim de manualele pentru clasele I și II, suntem în ultima fază de licitație și, conform legii, trebuie să așteptăm decizia Consiliului Național pentru Soluționare Contestațiilor”, a precizat Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale.

 Introducerea manualelor digitale nu este privită tocmai cu ochi buni de părinţii care se gândesc la costuri. În schimb, ministrul Remus Pricopie este susținut de inspectorii școlari generali care spun că manualele în format digital reprezintă un nou pas spre dezvoltarea învățămîntului românesc.

 Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *