Acasă > Educatie > Copii din judeţul Constanţa şi-au expus lucrările la Casa de Cultură din Năvodari

Copii din judeţul Constanţa şi-au expus lucrările la Casa de Cultură din Năvodari

Este vorba de un concurs ce se află la a doua ediţie şi prezintă mărţişoare, felicitări şi chiar tablouri realizate de micuţi. Lucrările sunt cu atenţie analizate de profesori de desen, iar la final vor fi premiate. Concursul este organizat de grădiniţa Albatros din Năvodari. Imaginaţia şi talentul copiilor din judeţul Constanţa se întrec în cadrul unei expoziţii ce se desfăşoară la Casa de Cultură din oraşul Năvodari. Aflat la cea de-a doua ediţie, proiectul Quillling- pictură prin hârtie prezintă mărţişoare, felicitări şi tablouri realizate de copii de la 17 grădiniţe şi şcoli din judeţ.

“La faza judeţeană au fost cooptate 17 grădiniţe şi şcoli din judeţul Constanţa. Suntem onorate că au participat toate şcolile şi grădiniţele înscrise în concurs. După cum se poate observa sunt nişte lucrări minunate, făcute împreună cu doamnele educatoare şi doamnele învăţătoare. Acestea au fost dedicate Mărţişorului şi zilei de 8 martie, Ziua Mamelor”, a spus prof. Mărioara Dumitrescu, organizator.

“Suntem bucuroşi că putem să apreciem calităţile artistice ale copiilor, de la cea mai mică vârstă până la şcolari, metoda de lucru şi prelucrarea hârtiei. Aici avem  forme spaţiale, ieşite în relief, tehnicile sunt diferite, de asemenea gama cromatică este spontană. Numai copiii de vârsta lor pot îmbina cu destul de mult curaj culorile, se vede şi mâna doamnelor educatoare care au reuşit să îi aducă la nivelul acesta de exprimare” explică profesorul Ioan Roşu de la Şcoala George Enescu.

“Este un volum de muncă foarte mare. Se vede că aceşti copii au fost îndrumaţi foarte bine şi au deprins abilităţi de dezvoltare, pentru că nu este foarte uşor să răsuceşti hârtia, s-o împătureşti. Este un mod de lucru foarte greoi şi totuşi copiii s-au descurcat şi au făcut lucrări aşa frumoase” spune Elena Bodeanu, prof . ed. Tehnologică, şc. Grigore Moisil.

Participanţii vor primi diplome, iar expoziţia va rămâne deschisă la Casa de Cultură din oraşul Năvodari până la finalul lunii.

One thought on “Copii din judeţul Constanţa şi-au expus lucrările la Casa de Cultură din Năvodari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *