Copii sirieni, găsiți în fabrici de textile din Turcia făcând haine ale unor branduri cunoscute

  •  
  •  
  •  
  •  

H & M și Next, doi dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din Europa, au găsit copii refugiați sirieni care lucrează în fabricile furnizorilor lor din Turcia, transmite rt.com.

După identificarea copiilor, atât H&M, cât și Next, au luat măsuri pentru a readuce copiii la școală și pentru a veni în sprijinul familiilor.

Se estimează că 250.000 de refugiați sirieni lucrează ilegal în Turcia, al treilea mare furnizor de îmbrăcăminte pentru Europa, după China și Bangladesh.

Alte companii, printre care Primark și C & A, au declarat că au identificat sirieni adulți lucrând fără acte în fabrici.

Turcia a luat cel mai mare număr de refugiați sirieni din lume, aproximativ 2,5 milioane de oameni, care au fugit din țară în urma conflictului civil izbucnit acum cinci ani.

De abia în această lună, Ankara a anunțat că le va acorda refugiaților dreptul la muncă, pentru a reduce numărul de refugiați care intră Europa.

Între timp, Marea Britanie continuă să se confrunte cu critici pentru politica sa strictă în privința refugiaților. Mai mult de 120 de economiști i-au trimis scrisori prim-ministrului David Cameron pentru a-l îndemna să ia o decizie în privința refugiaților.
În toamna anului trecut, Cameron a promis că va integra 20.000 de refugiați în următorii cinci ani, o cifră apreciată ca fiind mult prea mică în comparație cu numărul de refugiați din țările europene. Germania a acceptat 1,1 milioane de refugiați de anul trecut, în timp ce Suedia a luat 160.000.

Luna trecută, un raport al Fondului Monetar Internațional (FMI) a constatat un aflux de refugiați care ar putea aduce beneficii economice pe termen lung pentru UE în cazul în care refugiații sunt integrați corespunzător în piața locurilor de muncă.

Sursa: b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *