„Copilărie fără delincvenţă”

  •  
  •  
  •  
  •  

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa organizează campania de prevenire a delincvenţei juvenile „Copilărie fără delincvenţă”.

Campania este parte a unui proiect derulat la nivel naţional, iniţiat în urma identificării nevoii de a intensifica activităţile de prevenire a criminalităţii în rândul minorilor care nu au împlinit vârsta de 14 ani, potrivit unui comunicat al IPJ Constanţa, remis astăzi redacţiei.

„Scopul campaniei este creşterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile şi are grup ţintă trei categorii de persoane: elevi de gimnaziu din clasele V – VII, părinţi şi părinţii sau aparţinătorii legali, cadre didactice.”, se arată în documentul citat.

La nivelul judeţului Constanţa, campania se desfăşoară până în luna martie la Şcoala Gimnazială nr.20 al Grupului Şcolar Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanţa. Aici, poliţiştii structurii de prevenire a criminalităţii cei ai structurii de investigaţii criminale, în parteneriat cu reprezentanţii DGASPC Constanţa, informează grupul ţintă cu privire prevenirea victimizării minorilor şi noţiuni de  răspunderea penală a minorilor, exemple de cazuri în care minorii sunt implicaţi în acţiuni de încălcare a legii şi sancţiunile aplicate acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *