Acasă > Eveniment > CORBU: Acțiune de donare de sânge, sâmbătă

CORBU: Acțiune de donare de sânge, sâmbătă

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa şi Primăria Corbu organizează sâmbăta aceasta, pe 24 septembrie, între orele 08.30- 13.30, o acţiune de donare de sânge.

Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Corbu şi localităţile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de transfuzii de sânge.

Sunt acceptate ca donatoare persoanele sănătoase cu vârste între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice.

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide. Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

– șapte tichete de masă pentru produse alimentare;

– o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi, o zi scutire de la frecvenţa în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor;

– decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *