Corul I.D. Chirescu din Cernavodă a participat la un Festival Internațional de muzică corală, în Balchik

Membrii Corului I.D. Chirescu din Cernavodă au participat la un Festival Internațional de muzică corală la Balcik, în Bulgaria. Alături de ei au fost reprezentanţi din Turcia, Cehia, Slovenia, Serbia și nu numai.

Balchik este o municipalitate a artei corale. În Balchik acum sunt 500 de oameni care iubesc să cânte şi iubesc muzica corală. Pentru prima oară la acest festival avem 3 coruri din România. Este minunat, pentru că eu știu multe lucruri despre istoria României”, a declarat Valentina Giorgieva, organizator festival.

Corul I.D. Chirescu a reușit să impresioneze cu piese specifice țării noastre, însă trofeul festivalului a ajuns în Serbia.

“Am o impresie fantastică despre concertul care a avut loc în cadrul Festivalului Chernomorski Zvutsi. În această dimineață am început și work-shopul la care au participat oameni deosebiți”, a declarat Josu Elberdin, membru juriu.

La invitația primarului bulgar, Nicolay Angelov, delegaţia din Cernavodă a avut ocazia să facă schimb de experienţă cu vecinii de la sud de Dunăre.

“Sunt foarte mulțumit de prezența delegației din Cernavodă, și cred că prietenia dintre cele două orașe se va dezvolta pe partea de cultură”, a declarat  Nicolay Angelov, primarul orașului Balchik.

Corul I.D. Chirescu este cel mai vechi din Dobrogea. De-a lungul vremii, ansamblul a participat la numeroase evenimente atât în țară cât și în străinătate unde a obținut premii și diplome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *