sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Social > Cozonacii, vedete de sărbători

Cozonacii, vedete de sărbători

Cozonacii, pasca și ouăle roșii sunt bucatele ce nu lipsesc de pe mesele românilor în ziua de Paște. Înainte de marea sărbătoare, gospodinele îşi dedică zile întregi, pregătind preparate tradionale. Cea mai multă muncă şi dăruire o necesită tradiţionaţii cozonaci. Pentru ca produsul final să fie bine crescut, copt şi gustos, este nevoie de atenţie sporită.

Gospodinele care nu au avut timp să își pună în practică rețetele delicioase, au putut cumpăra cozonaci și pască, direct de la patiserii. Pentru sărbătorile pascale, comercianţii au suplimentat numărul produselor. La mare căutare au fost cofetăriile care utilizează doar ingrediente naturale.

”Toată baza, toate  ingrediente folosite sunt bio, naturale. Nu folosim conservanți sau alte ingrediente chimice. Mai bine să fie mai puțin, dar  bun. Prețul unui cozonac pornește de la 22 lei și ajunge la 27 de lei, în funcție de ingredientele și de compoziția folosită” ne-a declarat Gina Iordache, unul dintre comercianții cu multă activitate în aceste zile.

Pufoşi, aromaţi şi foarte tentanţi, cozonacii vor ajunge ajunge pe mesele creştinilor în ziua de Paşte.

Redactor  ANA-MARIA STANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *