Acasă > Social > Crește bilanțul victimelor atacului de la Londra. 5 morți

Crește bilanțul victimelor atacului de la Londra. 5 morți

Poliția britanică a anunțat că un bărbat în vârstă de 75 de ani rănit în atentatul de miercuri de la Londra a murit joi noaptea.

Bilanțul morților ajunge astfel la cinci, printre care se află și autorul, Khalid Masood, un cetățean britanic în vârstă de 52 de ani.

De asemenea, aproximativ 40 de oameni au fost răniți, printre ei și doi tineri din Constanța.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că bărbatul a fost externat, fiind rănit la picior, în timp ce tânăra, internată în stare gravă,  a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiind transferată într-o altă unitate medicală pentru investigații suplimentare.

Premierul Sorin Grindeanu a transmis, ieri, o scrisoare premierului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Theresa May, în care își exprimă solidaritatea față de poporul britanic și transmite condoleanțe familiilor victimelor atacului de la Londra.

“Acest act de lașitate ne arată, încă o dată, că trebuie să fim uniți în apărarea valorilor și principiilor noastre. România își exprimă solidaritatea cu Marea Britanie în lupta contra oricăror forme de terorism”, afirmă șeful Guvernului de la București.

Potrivit presei britanice, Khalid Masood, bărbatul care a ucis patru persoane în apropiere de Parlamentul britanic, înainte de a fi omorât de forțele de ordine, avea apropiați care intenționau să se alăture unor grupuri jihadiste în străinătate.

Statul Islamic a revendicat atacul de miercuri din Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *