Acasă > Politica > Crin Antonescu, onorabil…prin absența de la Congres

Crin Antonescu, onorabil…prin absența de la Congres

Peste o mie de membri marcanți ai Partidului Național Liberal și ai Partidului Democrat Liberal se vor întâlni azi la București la un congres comun care să adopte bazele fuziunii dintre cele două formațiuni politice. Aceștia vor vota statutul viitorului partid puternic de pe dreapta scenei politice românești și numele acestuia.

Practic, fuziunea dintre cele două formațiuni politice va intra în vigoare abia în 2015, pentru că până la scrutinul prezidențial din noiembrie 2014 nu este timp ca să fie puse la punct toate detaliile fuziunii. Astfel că la prezidențiale, candidatul dreptei va purta însemnele celor două partide sub titulatura de Alianța Creștin Liberală PNL-PDL, care va fi aprobată tot la congresul de azi.

Curios este faptul că foștii președinți ai celor două formațiuni liberale nu vor participa la congresul de fuziune. Dacă în cazul lui Emil Boc era de așteptat o asemenea decizie, ținând cont că se află cu un picior în Partidul Mișcarea Populară, în privința lui Crin Antonescu, absența sa de la congres reprezintă o mare surpriză, dat fiind faptul că fostul șef liberal este cel care a inițiat proiectul de fuziune și de realizare a unui mare partid de dreapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *