Acasă > Eveniment > Criză de personal la IPJ Ialomița

Criză de personal la IPJ Ialomița

Peste 40 de polițiști din județul Ialomița au fost sancționați în 2013, iar unul dintre ei a fost chiar destituit din funcție. Acum, la IPJ Ialomița 100 de posturi au rămas neocupate.

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița s-a confruntat și în acest an cu probleme în rândul personalului. Astfel, 49 de polițiști au fost sancționați pe parcursul anului trecut pentru diferite abateri, un agent fiind chiar demis din funcție.

„Sancțiunile, în cazul agenților și ofițerilor, se aplică gradual. Pentru prima abatere, dacă nu este gravă, se dă doar o mustrare scrisă. Pentru unii are efect, pentru alții nu are. Cei care continuă să încalce regulamentele, chiar și după ce au primit mustrare scrisă, vor primi sancțiuni din ce în ce mai mari, mergând până la destituirea din funcție“, a declarat Viorel Ștefu, șeful IPJ Ialomița.

Acum Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița se confruntă cu grave probleme de personal, nu mai puțin de 100 de posturi au rămas neocupate.

„Avem 100 de posturi libere, este foarte greu, avem nevoie de acei polițiști. Suntem nevoiți să păstrăm oamenii, chiar dacă ei au abateri, preferăm să avem un om în stradă, decât deloc. La secțiile din mediul rural, nu avem efective pentru patrulare 24 de ore din 24, așa că se mai patrulează între două-trei comune, sau organizăm pe toată secția o patrulă, în funcție de carburant “, a adăugat Viorel Ștefu șeful IPJ Ialomița.

La finalul anului 2013, efectivele inspectoratului numărau 655 poliţişti şi 25 de angajați făcând parte din personalul contractual.

R Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *