sâmbătă, 8 august 2020
Acasă > Eveniment > Crosul 1 decembrie, ediția XV

Crosul 1 decembrie, ediția XV

Ediția a XV-a a crosului 1 Decembrie s-a desfășurat astăzi la Constanța. Peste 100 de tineri au alergat aproape trei kilometri pe străzile orașului. Câștigătorii au primit premii în bani iar restul participanților, diplome de consolare.

Cei peste 100 de concurenți înscriși în cursă au parcurs cei aproape trei kilometri distanță în câteva minute. Deși aerul rece a fost greu de respirat, cu toții au ajuns la linia de final de la Liceul Internațional din Constanța, după ce au luptat din răsputeri să fie învingători.

Atât la categoria fete, cât și la băieți , primele locuri de pe podium au fost ocupate de tineri care practică sportul  în mod frecvent. Pregătirea periodică i-a ajutat să câștige detașat, intr-un timp mai scurt de 10 minute.

“A fost o cursă un pic cam grea, din cauza vremii, deoarece a fost foarte frig. Dar a ieșit foarte bine, m-am simțit excelent, chiar dacă dimineață am avut un antrenament destuld e greu de forță, am venit să particip pentru că mi-am dorit foarte mult să particip la acest cros”, ne-a declarat Andrea Teofea.

“Este o senzație foarte plăcută. Nu mă așteptam să câștig, pentru că a fost destul de rece și nu mă simt prea bine pe aerul rece, dar a mers foarte bine”, ne-a spus Cristian Bornaz.

“O cursă de 2,7 km. Totul a fost ușor, dar se vede nepregătirea, la care se adaugă și temperatura de zero grade. Toate acestea se cam simt, dar sunt curios să aflu în cât timp au terminat câștigătorii acest cros”, ne-a zis un participant.

Participanții au fost răsplătiți cu tricouri iar câștigătorii primelor locuri au primti sume de bani.

“Dincolo de bani, dincolo de tot ceea ce atrage în general în viața de zi cu zi, iubitorii de sport au demonstrat încă o dată, faptul că trăiesc dincolo de toate aceste lucruri și că, făcând sport, arată că o fac din pasiune, din dragoste, din fair-play, chiar și în aceste zile friguroase”, ne-a declarat Claudiu Teliceanu, director Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Crosul 1 decembrie a ajuns anul acest la a 15 a ediție, fiind organizat de  Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa, sub motto-ul Aleargă pentru sănătatea ta.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *