CS Năvodari, a doua victorie consecutivă

Etapa a cincea a Diviziei Naționale de Seniori s-a dovedit una dificilă pentru jucătorii echipei de rugby CS Năvodari, chiar dacă gazdele veneau după o victorie importantă obținută în deplasarea de la Iași.

Dacă spectatorii se așteptau ca partida disputată împotriva celei de-a doua echipe a clubului Steaua București să fie un antrenament în vederea meciului de săptămâna viitoare contra Științei Petroșani, lucrurile nu au stat deloc așa în prima repriză.

În primele 40 de minute, steliștii s-au dovedit o nucă tare, profitând și de faptul că Bejan, căpitanul echipei năvodărene a fost nevoit să părăsească, accidentat, terenul după numai 10 secunde de joc.

“Bejan nu era refăcut complet. A insistat  să joace. Din păcate s-a accidentat la gleznă și nu îl vom putea folosi în etapa următoare. Din informațiile primite de la medic, am înțeles că Bejan va fi nevoit să stea o perioadă, deoarece glezna trebuie imobilizată”, a declarat după meci Cristian Husea, antrenor CS Năvodari.

Steliștii au deschis scorul printr-o lovitură de penalitate, iar gazdele au egalat tot printr-o penalitate transformată de Alexandru Trandafir. Din păcate, în primul mitan, Trandafir a ratat încă trei lovituri de pedeapsă, iar steliștii au știut să profite de accidentarea din minutul 27 a lui Marian Croitoru, de la gazde, care a părăsit și el terenul. În urma fazei în care jucătorul năvodărean s-a accidentat, adversarii au culcat balonul în terenul de țintă al năvodărenilor, stabilind și scorul pauzei 3-8.

După pauză, rugbiștii din Năvodari au intrat mai motivați pe teren, au pus presiune pe adversari și au reușit să reducă diferența printr-o penalitate transformată de Trandafir. La faza imediat următoare, steliștii au bâlbâit un balon în preajma propriilor buturi, iar năvodărenii au speculat imediat momentul și au reușit să culce balonul în terenul de țintă, prin Niță. Eseul a fost transformat de Trandafir și CS Năvodari a preluat conducerea  ostilităților: 13-8.

Cu 10 minute înainte de final, Trandafir a mai ratat o penalitate, dar la faza imediat următoare, năvodărenii s-au năpustit în atac și au marcat un nou eseu prin Istrate, încercare transformată de același Alexandru Trandafir. Scor final: 20-8 pentru CS Năvodari.

„Am întâlnit o echipă ambițioasă, iar în prima repriză jocul nu ne-a ieșit așa cum îl doream. După pauză, am dominat în totalitate a doua repriză și am un singur regret: că nu am mai marcat încă un eseu ca să luăm și punctul bonus. Dedicăm această victorie domnului primar Nicolae Matei care ne-a pus la dispoziție acest stadion, cu un gazon foarte bun, unde putem disputa în condiții excelente meciurile de acasă”, a spus Cristian Husea, antrenor CS Năvodari.

În etapa următoare, năvodărenii vor primi, peste o săptămână, vizita unei alte formații de tradiție din rugby-ul românesc, CS Știința Petroșani. După prestația bună de azi, din a doua repriză, gazdele sunt optimiste.

„Cei de la Petroșani au fost înfrânți azi la scor de Politehnica Iași, adversarii noștri din etapa trecută în fața cărora ne-am impus în deplasare cu scorul de 14-13. În concluzie, săptămâna viitoare aștept din partea jucătorilor mei o victorie, la o diferență de scor mai mare decât aceea înregistrată azi”, conchis Cristian Husea, antrenor CS Năvodari

Partida de rugby CS Năvodari-CS Știința Petroșani se va desfășura sâmbătă, 2 mai, pe stadionul Flacăra, începând cu ora 10:00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *