Acasă > Sport > CS Năvodari: victorie și protest împotriva deciziei CEDO

CS Năvodari: victorie și protest împotriva deciziei CEDO

CS Năvodari-CS Știința Petroșani 29-11 în Divizia Națională de Seniori la Rugby.
La începutul partidei de rugby CS Năvodari – CS Știința Petroșani, jucătorii năvodăreni au intrat cu măști de gaze pe față în semn de protest privind decizia CEDO de construire a unui depozit de deșeuri toxice la Năvodari.
Meciul de azi a semănat izbitor cu cel de săptămâna trecută disputat tot la Năvodari împotriva echipei Steaua U 23 București, prin prisma desfășurării lucrurilor în prima jumătate.
Rugbiștii năvodăreni au intrat mai greu în partida și s-au văzut conduși de petroșăneni cu 0-3, după o lovitură de penalitate. CS Năvodari a egalat, 3-3, prin Alexandru Trandafir, tot dintr-o lovitură de pedeapsă. După aceea, oaspeții au trecut în avantaj, 3-6, tot dintr-o penalitate, și au înscris și un eseu, pe care nu l-au transformat 3-11. Din fericire, semnalul revenirii gazdelor de la Năvodari în joc a fost dat înainte de pauză, când au reușit un eseu, care a și fost transformat: 10-11, scorul după 40 de minute.
Repriza a doua a fost total la discreția rugbiștilor de la CS Năvodari, oaspeții din Petroșani nereușind să treacă în jumătatea gazdelor decât de două ori. În rest, ultimele 40 de minute ale partidei s-au desfășurat în jumătatea oaspeților, fapt care s-a concretizat și pe tabela de marcaj, prin cele trei eseuri reușite de năvodăreni în mitanul secund.Două dintre ele au fost transformate de Trandafir, iar scorul final a fost CS Năvodari-CS Știința Petroșani 29-11. Năvodărenii s-au ales cu încă patru puncte în clasament pentru victorie, plus încă unul, bonus, pentru cele patru eseuri marcate astăzi. Eseurile năvodărenilor au fost marcate de Pârvu, Niță, Grigoraș și unul de penalizare.
Referitor la protestul organizat de echipă la începutul meciului, împotriva deciziei CEDO, antrenorul gazdelor, Cristian Husea a declarat că autoritățile centrale și europene ar trebuie să se preocupe de viitorul copiilor, să îi încurajeze să se dezvolte armonios prin practicarea oricărei ramuri sportive și nu să decidă construirea unor depozite de deșeuri toxice.
În etapa următoare, pe 9 mai, CS Năvodari va juca împotriva CSUAV Arad, o fostă echipă ce a participat în primul eșalon al rugbiului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *