Acasă > Sport > CSO Ovidiu, campionii României

CSO Ovidiu, campionii României

Orașul Ovidiu și-a premiat campionii. Este vorba de echipa de rugby, secția Under 14, care a reușit performanța de a deveni campioana României. Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, i-a felicitat pe tinerii campioni și i-a răsplătit financiar, atât pe jucători, cât și pe antrenori.

Un demers început în urmă cu doi ani își arată roadele acum, după ce Primăria Ovidiu a investit în tinerii pasionați de rugby. Dacă în 2013 echipa antrenată de Bogdan Cristea obținea locul 5 în cadrul Campionatului, în acest an jucătorii din Ovidiu au câștigat turneul final, la București, devenind campionii României.

“Asta mi-am dorit și, dacă mi-am pus în plan lucrul acesta, am muncit ca să îmi ating scopul inițial. Plecăm încrezători pentru următoarele victorii, suntem deja pe primul loc, avem esaveraj mare și dorim să câștigăm și campionatul 2014-2015 la această categorie de vârstă”, ne-a spus Bogdan Cristea, antrenor CSO Ovidiu.

Primarul orașului Ovidiu nu poate fi decât mândru de performanțele obținute de tinerii rugbyști. Tocmai de aceea nu a stat pe gânduri și i-a premiat pe jucători.

„Îi premiem pentru că așa este firesc: să stimulăm performanța. Ne bucurăm că în ședința trecută de Consiliu Local a fost aprobat un buget pentru a-i sprijini pe acești copii. Este vorba despre 275 milioane de lei vechi deblocați pentru premiere”, ne-a declarat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Căpitanul campionilor are 14 ani și recunoaște că fotbalul l-a atras prima dată însă a optat pentru o carieră în rugby.

„Am fost și eu la fotbal, dar nu m-a ajutat fizicul. Așa că m-am dus la rugby și văd că este bine, iar antrenorii m-au ajutat foarte mult, atât din punct de vedere al pregătirii fizice, tehnico-tactice, cât și din punct de vedere al moralului”, ne-a spus Cosmin Bălan, căpitan CSO Ovidiu.

Premiul este unul consistent, ținând cont de investițiile scăzute care se fac la ora actuală în sportul românesc și mai ales în cel județean.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *