miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Cu o acțiune, nu se combate evaziunea…

Cu o acțiune, nu se combate evaziunea…

Polițiștii au descoperit  că în municipiul Constanța se mai vând încă țigări de contrabandă la colț de stradă.

Deși, zilnic, trecătorii din zona Gară și din majoritatea piețelor constănțene sunt întâmpinați de diferite persoane cu oferte de vânzare a mai multor sortimente de țigări de contrabandă, abia ieri, 8 iulie, s-au gândit și polițiștii constănțeni de la secțiile 2 și 3 să mai reducă din fenomenul contravențional…și nu numai.

Astfel, la data de 8 iulie a.c., în intervalul orar 07.00 – 08.00, poliţiştii Secţiei 3 au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii comerţului stradal, legitimând 11 persoane şi atenţionând alte 4. Totodată, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.700 de lei pentru nerespectarea unor norme privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi ilicite, convieţuirea socială, a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 720 de ţigarete, în valoare de 390 de lei.

La aceeaşi dată, în intervalele orare 09.00 – 11.00 şi 15.00-18.00 poliţiştii Secţiei 2 au organizat şi desfăşurat acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse accizabile. Astfel, au fost legitimate 13 persoane, dintre care 3 au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierii. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei, întrucât nu au fost respectate unele norme privind comerţul. Totodată au fost ridicate în vederea confiscării 480 de ţigarete, în valoare de 240 de lei.

Puțin…foarte puțin ar fi spus Gogu, personajul interpretat de regretatul Dem Rădulescu în filmul “BD la munte și la mare”. De ce? Pentru că atât timp cât municipiul Constanța duduie de țigări de contrabandă, să confiști într-o zi marfă în valoare de numai 630 lei reprezintă puțin…foarte puțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *