sâmbătă, 4 aprilie 2020
Acasă > Social > Cu sau fără manager?

Cu sau fără manager?

Angajații Sanatoriului Techirghiol au discutat motivele pentru care au cerut demiterea managerului cu liderul Sindicatului Sanitas Constanța. Oamenii susțin că au protestat pentru că sunt nemulțumiți de atitudinea șefului instituției.

Peste 100 de angajați au fost prezenți la întalnirea cu liderul sindicatului SANITAS Constanța, Nicolae Manea. Salariații Sanatoriului Balnear si de Recuperare Techirghiol reclamă atitudinea pe care o are față de ei managerul Alexandru Georgescu. Tensiunea de la locul de muncă s-a simțit și în cadrul discuțiilor de acum.

“S-a țipat, s-a vorbit urât, am fost tratați ca niște negri pe plantație. Noi vrem să venim la servici, să muncim, să mâncăm o bucată de pâine. Toți, indiferent ce funcții avem, ne dorim să venim cu drag și cu bună conștiință. Nu dorim să venim la muncă în stres, în frică. Ne amenință că ne dă afară, că ne schimbă locul de muncă”, ni s-a plâns una dintre salariatele Sanatoriului din Techirghiol.

„Pe partea medicală nu s-a simțit conflictul prea mult. Eu unul, cel puțin nu l-am simțit. Sunt nevăzător și stau mai mult în secția de masaj. Colegii noștri sunt nemulțumiți de actualul manager”, ne-a spus unul dintre angajații sanatoriului.

„Există o comunicare deficitară între conducerea unității și salariați; faptul că se trasează anumite sarcini care nu sunt trecute în fișa postului, faptul că au lucrat, cu ocazia acreditării, mult mai mult peste program, dar nu au fost plătiți cu ore suplimentare, dar liber pot să ia, faptul că circulă fel de fel de zvonuri privind oprirea anumitor lucrări, crează stare de nemulțumire privind siguranța și condițiile locului de muncă”, ne-a declarat Nicolae Manea, președintele SANITAS Constanța.

Reprezentanții sindicatului vor înainta Ministerului Sănătății o adresă prin care vor explica nemulțumirile angajaților și motivele care au stat la baza protestului spontan de săptămâna trecută.

„Facem o solicitare către Ministerul Sănătății prin care cerem să investigheze acest aspect și să ne dea o mână de ajutor astfel încât unitatea să funcționeze la parametri optimi”, a precizat Nicolae Manea, președintele SANITAS Constanța.

Managerul Alexandru Georgescu nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *