Cultură indoor de canabis, descoperită de polițiștii constănțeni

La data de 24.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pe o durată de 24 ore a doi  inculpați , cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și  deținere de droguri de  risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.
Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe parcursul anului 2024  unul dintre inculpați, a inițiat și dezvoltat o cultură indoor de canabis,  destinată comercializării, iar cel de al doilea a procurat și deținut, în vederea vânzării, peste 650 grame canabis.

De asemenea, s-a reținut faptul că, ambii inculpați, au deținut, fără drept,  diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină) și de risc(canabis), în vederea consumului propriu.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele acestora au fost identificate și ridicate  o cultură indoor formată din 12 plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare, cu  o masă netă verde de 10,1 kilograme, peste 1 kilogram de canabis, diferite cantități de cocaină și de rezină de canabis,  aparatură în stare de funcționare și diverse substanțe destinate întreținerii culturii de canabis, cântare electronice, mai multe obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Ieri, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Sursa: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *