Cum ne protejăm părul vara

  •  
  •  
  •  
  •  

Pe lângă protecția pielii și a ochilor, vara este foarte importantă și protecția părului. De aceea trebuie să ținem cont de câțiva factori. Razele solare sunt de mai multe tipuri, în funcție de intensitatea lor: UVA, UVB și UVC. Razele ultraviolete UVA și UVB sunt foarte periculoase pentru sănătatea părului. Radiațiile UVA distrug cuticula firului de păr, iar acesta va căpăta un aspect tern, uscat și lipsit de viață. De asemenea, scalpul poate fi afectat de aceste radiații care activează radicalii liberi și accelerează procesul de îmbătrânire.

Arsurile solare repetate determină  la unele persoane căderea părului care poate duce la calviție. Trebuie să încercăm pe cât posibil să evităm contactul părului cu soarele în orele prânzului. Dacă totuși trebuie să ieșiți din casă în acest interval, alegeți o pălărie sau un alt accesoriu pentru protejarea podoabei capilare.

Vârfurile sunt cele care se deterioreză cel mai repede vara, iar pentru evitarea acestui lucru trebuie să punem în aplicare sfaturile mai sus menționate. În caz contrar încercați un tratament de hidratare la un salon de înfrumusețare, ceea ce poate fi mai costisitor.  Dacă mergeți la plajă, încă o dată nu uitați să vă puneți pălăria pe cap.  Vă puteți acoperi părul și cu eșarfa pe sub pălărie pentru a vă asigura că părul dumneavoastră este protejat.

Pentru o protecție mai ridicată puteți folosi și spray-urile speciale. Dacă l-ați uitat acasă și sunteți deja pe plajă puteți aplica pe păr puțină cremă cu factor de protecție, minim 15. Astfel veți evita degradarea părului. Stratul de cremă sau spray trebuie reînnoit din oră în oră. Dacă părul dumneavoastră este deja foarte degradat nu disperați. Alegeți un tratament indicat pentru aceste situații și părul tău va fi hidratat și va străluci din nou. De asemenea, folosiți un șampon “after sun” care va îndeparta sarea, substantele chimice și alte impurități.

Primele semne prin care vedem că părul nostru nu este tocmai sănătos, sunt: modificarea culorii părului, acesta devine câteva nuanțe mai deschis, părul este uscat, lipsit de volum  iar vârfurile sunt despicate, părul se electrizează. Puteți alege și un balsam fără clătire pentru o eficacitate mai mare. Și în acest caz, apa este foarte importantă atât pentru păr cât și pentru organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *