Acasă > Sanatate > Cum prevenim apariției ridurilor

Cum prevenim apariției ridurilor

Întrucât ridurile nu pot fi tratate în totalitate, prevenirea apariției lor este foarte importantă pentru menținerea esteticii și sănătății pielii. Procesul de îngrijire conține câțiva pași esențiali.

Ridurile care apar între sprâncene și cele formate în colțurile exterioare ale ochilor sunt rezultatul contracțiilor musculare faciale, produse de zâmbet, încruntare și alte expresii faciale. În timp, celulele pielii se divid mai lent. Pe măsură ce îmbătrânește, pielea își pierde capacitatea de a reține agenții hidratanți, produce mai puțin sebum și se vindecă mai greu. Toate acestea contribuie la procesul formării ridurilor.

Puteți preveni apariția lor dacă vă curățați tenul în fiecare zi, dimineața și seara, chiar dacă nu folosiți machiaj. Se recomandă utilizarea unei creme hidratante după curățare. De asemenea medicii dermatologi insistă asupra necesității utilizării unei loțiuni cu factor de protecție solară în fiecare zi.

O cauză principală a pierderii elasticității pielii sunt dietele drastice, prin care se pierde un număr important de kilograme, într-un timp foarte scurt. În schimb, respectarea unui regim alimentar  bogat în fructe și legume proaspete, nuci și surse naturale de grăsimi esențiale omega 3, ajută pielea să iși mențină fermitatea, vitalitatea și aspectul uniform.

Tratamentele estetice pentru înlăturarea ridurilor și ameliorarea aspectului pielii îmbătrânite sunt alternative prin care numeroase persoane încearcă să își recapete tinerețea fizică, dar eficacitatea lor este discutabilă.

O metodă tradițională de îmbunătățire a aspectului pielii este peelingul chimic. Procedeul permite estomparea semnelor  acneei  și  a ridurilor fine.

Înțelegerea cauzelor care conduc la apariția ridurilor contribuie la o bună prevenire a lor, prin măsuri de îngrijire specifice și respectarea unui  stil de viață sănătos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *