Acasă > Sanatate > Cum sa iti imbunatatesti sistemul imunitar

Cum sa iti imbunatatesti sistemul imunitar

Prima linie de aparare a organismului in fata bolilor este alegerea unui stil de viata sanatos. Urmarea unor principii de viata care sa iti asigure o buna sanatate este pasul cel mai important pe care trebuie sa il faci daca vrei sa ai un sistem imunitar puternic si rezistent. Fiecare parte a corpului, inclusiv sistemul imunitar, functioneaza mai bine cand este ferit de „atacuri” datorate mediului inconjurator si este intarit de strategii de viata sanatoasa, strategii cum ar fi urmatoarele:

Sfaturi pentru a-ti imbunatati sanatatea
– Nu fuma
– Asigura-te ca ai o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale, dar si saraca in grasimi saturate
– Fa exercitii fizice in mod regulat
– Mentine-ti o greutate sanatoasa
– Controleaza-ti periodic tensiunea arteriala
– Daca obisnuiesti sa bei alcool, bea numai cu moderatie
– Dormi cat ai nevoie si asigura-te ca ai un somn odihnitor
– Ia-ti masuri pentru a evita infectiile, cum ar fi spalarea frecventa pe maini si gatitul mancarii in conditii igienice
– Fa-ti regulat analizele medicale adecvate varstei tale

Cum sa iti imbunatatesti sistemul imunitar: Fii sceptica si nu crede reclamelor
Multe dintre produsele de pe rafturile magazinelor promit cresterea sau imbunatatirea sistemului imunitar. Dar conceptul de stimulare al imunitatii nu prea are sens si suport stiintific. De fapt, cresterea numarului de celule din corpul tau – celule ale sistemului imunitar sau de alt fel – nu este neaparat si obligatoriu un lucru bun. De exemplu, sportivii care se dopeaza pentru a stimula cresterea numarului de celule sanguine pentru a-si spori astfel performantele, au un risc ridicat de accident vascular cerebral.
Cum pana in prezent nu exista studii complete si concludente cum ca un anumit produs, iaurt sau orice alt aliment imbunatateste sistemul imunitar, fa-ti un bine si nu crede in reclamele care iti promit o sanatate de fier daca consumi un anumit aliment.

Cum sa iti imbunatatesti sistemul imunitar: Evita stresul
Medicina moderna care refuza pe vremuri sa faca legatura intre emotii si sanatatea fizica, privind aceste relatii cu scepticism, a ajuns sa aprecieze si sa ia in considerare relatia stransa intre minte si corp.

O mare varietate de maladii, inclusiv de stomac deranjat, urticarie ori chiar boli de inima sau cancer sunt legate de efectele stresului emotional, dovedind astfel ca starea ta mentala iti poate influenta imunitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *