marți, februarie 25, 2020
Acasă > Eveniment > Cum va fi vremea pe 1 mai. PROGNOZA METEO pe termen lung, pentru toate regiunile ţării

Cum va fi vremea pe 1 mai. PROGNOZA METEO pe termen lung, pentru toate regiunile ţării

Vremea va fi caldă în următoarele 10 zile, cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă şi ploi relativ puţine în majoritatea regiunilor, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă până la 3 mai.

În Banat, vremea se va încălzi treptat până spre sfârşitul lunii, valorile termice urmând să se situeze peste normele climatologice, îndeosebi între 26 şi 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depăşi 25 de grade Celsius. Primele zile din mai vor aduce o uşoară scădere a temperaturilor, dar valorile minime se vor menţine peste normalul perioadei. Intervalele cu instabilitate atmosferică mai pronunţată sunt scurte, respectiv până la 24 aprilie şi începutul lunii mai.

În Crişana, valorile termice nu vor avea modificări importante până în 24 aprilie, apoi vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime ce vor putea depăşi 26 de grade şi minime de peste 10 grade. În primele zile ale lunii mai, temperaturile maxime vor scădea uşor. Aversele de ploaie vor fi frecvente până la 24 aprilie şi la începutul lunii mai.

În Transilvania, vremea va fi normală din punct de vedere termic în primele zile ale intervalului, apoi se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor depăşi, în medie, 20-22 de grade, mai ales între 26 şi 29 aprilie. Probabilitatea de ploaie este mai ridicată în cursul după-amiezelor.

Pentru Dobrogea, meteorologii estimează că valorile termice se vor menţine relativ constante şi apropiate de normele climatologice, cu maxime în jurul a 20 de grade şi minime de peste 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusă, ploile de scurtă durată fiind de aşteptat la sfârşitul intervalului.

În Maramureş, după 24 aprilie, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22 de grade. Averse frecvente sunt prognozate până la 24 aprilie şi, posibil, la începutul lui mai.

În Moldova, vremea se va încălzi uşor, apoi se va menţine relativ caldă pentru această perioadă, cu maxime în jurul valorii de 22 de grade şi minime, în medie, de peste 10 grade.

În Muntenia, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, însă, în a doua parte a zilelor, mai ales în zonele deluroase, vor fi posibile averse, în general slabe.

Şi în Oltenia, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22-24 de grade şi minime, în medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferică va fi relativ redusă, aversele, în general slabe, fiind de aşteptat, în a doua parte a zilelor, mai ales în zonele deluroase.

La munte, vremea se va încălzi până spre 26 aprilie, apoi valorile termice nu vor mai avea variaţii importante şi se vor situa în apropierea normelor climatologice. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi între 25 şi 30 aprilie.

Prognoza a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading (Anglia), precizează ANM.

Sursa: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *