Acasă > Comunicate > Cupa Deltei La Ştiuca – Crişan 2013

Cupa Deltei La Ştiuca – Crişan 2013

În perioada 4-7 octombrie 2013, în zona localităţii Crişan va avea loc cea de-a doua ediţie a Cupei Deltei la Ştiucă.  Concursul de pescuit ştiucă, de tip “din barcă”, în sistem catch & release (prins, pupat, dat drumul) se va desfăşura pe parcursul a 3 manşe, pe durata a 3 zile şi este organizat de Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural – Filiala Tulcea.

Evenimentul se va desfăşura într-o locaţie deosebită, în apropierea localităţii Crişan, pe braţul Sulina, iar zonele de pescuit vor fi alese dintre zonele lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere, Căzănel. Grupul de participanţi va fi format din 50 de persoane (pescari sportivi amatori şi profesionişti, membri ai asociaţiilor cu profil pescăresc, reprezentanţi ai mass-media).

Cupa Deltei la Ştiucă se încadrează în activităţile unui proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Regional, ce vizează promovarea turismului intern. Ediţia din 2011 s-a bucurat de un real succes, astfel încât vestea unui nou concurs de pescuit la ştiucă desfăşurat în Delta Dunării, în mediu natural şi nu în incinte piscicole, s-a răspândit foarte repede în rândul pescarilor sportivi din România,  anul acesta organizatorii primind peste 400 solicitări pentru înscriere deşi sunt doar 50 locuri în concurs.

Declaraţie Silviu Gheorghe, Preşedinte A.N.T.R.E.C Tulcea: “ Principalul avantaj al concursului este acela că, deşi toţi participanţii fac parte din categoria oamenilor cu venituri peste medie, au apreciat faptul că tot evenimentul, încă de la prima ediţie, s-a desfăşurat în sistemul de agroturism practicat de localnici, fiind primiţi ca oaspeţi şi nu ca turişti. Practic participanţii sunt persoane ce vor populariza cele văzute şi întâmplate  la  concurs, vor atrage mai mulţi turişti spre Deltă, la pescuit sportiv.“

Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării:
“Asociaţia Litoral – Delta Dunării  continuă să susţină şi să promoveze evenimentele  ce au loc în Delta Dunării, ca parte a strategiei de promovare a “destinatiei diamant a României”, pe care am demarat-o în forţă anul trecut. Ca rezultat al acestei campanii, numărul celor care au consumat servicii turistice în Delta Dunării a crescut cu 30% în acest an, acesta fiind unul din puţinele segmente ale turismului românesc care a înregistrat creşteri consistente în 2013.

După revenirea spectaculoasă a Raliului Deltei, începând cu acest an, suita de evenimente organizate în Delta Dunării a continuat cu Rowmania Fest,  Festivalul Borşului de peşte al Deltei Dunării şi acum promovăm Cupei Deltei la Ştiucă.

Susţinem în continuare importanţa realizării unui master plan de dezvoltare turistică a Deltei Dunării, produs turistic unic în Europa, destinaţie care ne poate individualiza categoric în competiţia cu alte destinaţii turistice europene.”

Proiectul “Cupa Deltei la Ştiucă”  are ca obiectiv general promovarea naţională a turismului rural din Delta Dunării, prin dezvoltarea unor produse specifice ce respectă mediul înconjurător şi protejează ecosistemul.

            Obiective specifice ale proiectului:

– Promovarea unui produs specific ecofriendly;

– Dezvoltarea durabilă a turismului de nişă (pescuit sportiv);

– Crearea unui portal interactiv cu informaţii complete despre produsele turistice specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *