vineri, ianuarie 24, 2020
Acasă > Comunicate > Cupa “RAJA” la fotbal

Cupa “RAJA” la fotbal

SC RAJA SA împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și Asociația Județeană de Fotbal  Constanța, au lansat sâmbătă, 20 aprilie 2013, prima ediție a Competiției Cupa RAJA la fotbal, gazda evenimentului fiind Școala nr. 39, Nicolae Tonitza din Constanța.

 Ideea organizării unui astfel de eveniment, dedicat elevilor constănțeni din învățământul gimnazial, urban și rural, s-a născut din necesitatea promovării sportului ca un instrument important în dezvoltarea personală a tinerilor, în construirea spiritului de echipă și a concurenței loiale.

În concurs s-au înscris 16 școli cu 210 elevi din Constanța, Hârșova, Murfatlar, Valu lui Traian, Nisipari și Peștera. Ca în orice competiție care se respectă  există și aici câteva reguli: aruncarea de la margine se efectuează cu piciorul, un jucător eliminat nu mai are drept de joc în meciul respectiv, echipa sa având dreptul de a introduce un alt jucător pe teren după 5 minute, iar în caz de egalitate, la sfârșitul celor 30 minute de joc, se execută lovituri de departajare, câte 3 pentru fiecare echipă.

În turul I al campionatului, cele 16 echipe s-au confruntat în 8 partide cu două reprize a 15 minute, câștigătorul fiecărui meci fiind calificat pentru turul II, ce va avea loc sâmbătă, 27 aprilie a.c., începând cu ora 09.00. Tot atunci se vor desfășura și semifinalele și finalele cupei, când micii jucători vor încerca să dea tot ceea ce au mai bun, punând în practică măiestria și talentele pe care le dețin pentru a urca pe unul din locurile podiumului.

Festivitatea de premiere va avea loc după finala Cupei, sâmbătă, 27 aprilie, la ora 14.30, în cadrul căreia vor fi oferite cupe pentru locurile I, II şi III, câte un set de echipament pentru câştigătorii competiţiei, titlul de cel mai bun jucător dar și de cel mai bun portar, titlul de golgheter și diplome pentru fiecare participant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *