marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Curăţenie generală printre instructorii auto din Constanța

Curăţenie generală printre instructorii auto din Constanța

Numărul instructorilor auto din Constanța s-a redus în ultima perioadă. Mulţi dintre aceștia au fost nevoiţi să renunţe la activitate după ce legea a limitat numărul de cursanţi la doi pe lună pentru cei care au şi un alt serviciu. Mai mult decât atât, introducerea registrului electronic al cursanţilor a limitat fraudele făcute de unele şcoli de şoferi care practicau tarife sub preţul pieţei.

“Venitul lui personal este limitat pentru că apar cheltuieli pe care el nu le mai poate suporta. Trebuie să recunosc că în felul acesta se realizează o pregătire cu instructori care respectă progrma școlară.” a declarat Daniar Bectemir, preşedintele Asociaţiei Instructorilor din judeţul Constanţa.

Aşadar, sumele mari cerute de asiguratori pentru maşinile şcolilor de şoferi, dar şi inspecţia tehnică periodică ce trebuie efectuată la fiecare jumătate pe an i-a adus în imposibilitatea de a se mai susţine financiar.  Mai mult decât atât, obligativitatea creării unui registru electronic a determinat şcolile care scoteau şoferi pe bandă rulantă să îşi tempereze activitatea.

 “Eu nu am situații de acest fel, nu am persoane care au renunțat. În schimb au fost persoane care nu-și făceau treaba și care au renunțat.” a afirmat Aurel Costache, administrator şcoală de şoferi.

Introducerea registrului electronic a dus şi la scumpirea efectuării cursurilor, însă, în opinia instructorilor, totul a culminat cu profesionalizarea acestei ocupaţii.

Redactor: Bogdan Bolojan

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *