Acasă > Sanatate > Curmalele, alimentele minune care te feresc de cancer

Curmalele, alimentele minune care te feresc de cancer

Conform unor studii curmalele conțin anumite substanțe și antioxidanți care au menirea de a bloca radicalii liberi din organism, radicali care deteriorează celulele și pot produce apariția cancerului.

Curmalele ajută la întărirea sistemului imunitar, reglarea tensiunii arteriale și prevenirea anumitor boli, conform unui studiu publicat în International Journal of Clinical and Experimental Medicine, informează dailymail.co.uk.

Curmalele conţin şi cantităţi mari de potasiu, util în menţinerea unui nivel normal al tensiunii arteriale, mangan, cupru şi seleniu, benefice în întărirea sistemului imunitar.

Studiul a indicat că aceste fructe conţin niveluri ridicate de polifenoli, un tip de antioxidant despre care se crede că ajută la scăderea incidenţei cancerului şi a mortalităţii provocate de această boală. De asemenea, curmalele conţin beta D-glucan, o substanţă care a fost folosită în teste de laborator, pe animale, şi care a încetinit dezvoltarea tumorilor canceroase.

Principalul autor al cercetării, medicul Arshad H. Rahmani, de la Universitatea Qassim din Arabia Saudită, a declarat că studiul arată existenţa unor efecte benefice ale curmalelor în prevenirea cancerului, dar este nevoie de analize suplimentare pentru a înţelege exact de ce se întâmplă acest lucru.

Savanţii cred că aceste fructe sunt benefice organismului datorită combinaţiei de minerale, care ajută şi la metabolizarea conţinutului ridicat de zahăr, astfel încât să nu fie transformat în grăsime.

“Sunt studii care au arătat capacitatea curmalelor de a preveni unele mutaţii celulare care duc la apariţia cancerului. Substanţele din curmale au proprietăţi antitumorale, dar mecanismul exact de acţiune al acestor fructe în prevenirea cancerului nu este cunoscut” , a spus Rahmani.

Radicalii liberi sunt substanţe chimice reactive care apar în organism în urma proceselor naturale, dar nivelul acestora poate creşte din cauza toxinelor din mediul înconjurător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *