vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > Curs de agricultură ecologică, la Constanța

Curs de agricultură ecologică, la Constanța

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfăşura în Constanţa, la sediul CCINA, în perioada 11-14 octombrie şi este o premieră pentru judeţul Constanţa, dar şi pentru judeţele adiacente.

Constănţenii vor avea la dispoziţie patru zile de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanţii se vor deplasa la o fermă ecologică din judeţ pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ şi productiv o fermă ecologică, de la un fermier cu experienţă practică în domeniu. Cei care sunt la început de drum în agricultura bio îşi vor însuşi noţiunile de bază din creşterea animalelor şi cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.

Participanţii la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pentru „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constănţenii care vor obţine acest certificat vor putea accesa proiecte susţinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei şi vor avea posibilitatea de a obţine finanţare externă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *