Cursă pe toată lungimea Dunării

  •  
  •  
  •  
  •  

Înotătorul Avram Iancu a plecat în călătoria vieții lui! Românul a pornit pe traseul Dunării, din Germania, și va parcurge înot fluviul până la Sulina. Aventura este planificată să dureze două luni.

 

Bibliotecarul din Petroșani, care a traversat înot Canalul Mânecii, are o nouă provocare! Marți, Avram Iancu a plecat din Munții Negri din Germania, de unde Dunărea izvorăște, către destinația România!

Înotătorul și-a propus să parcurgă întreg traseul Dunării, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră, în care va străbate cei 2.860 de kilometri ai fluviului fără costum de neopren. Pentru a-și îndeplini visul, Avram Iancu s-a antreneat din greu: a alergat extrem de mult, a înoatat zilnic, a mers cu bicicleta și a participat la diverse competiții sportive, inclusiv de alergare montană.

Cursa pe Dunăre va dura 60 de zile, până când Avram Iancu va ajunge la Sulina. Sportivul va înota câte 50 de kilometri pe zi. În această perioadă, înotătorul va fi însoţit pe apă de doi caiacişti, Valeriu Rîmbu din Galaţi şi Ulise Gaiu de la Braşov, iar pe uscat de un echipaj care va filma întreaga aventură.

Iancu va înota continuu, fără să folosească un costum de neopren sau să se ajute de labele de înot, ca alți doi predecesori ai săi, ceea ce reprezintă o premieră mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *