Acasă > Social > Curse de noapte, introduse de CT BUS Constanța

Curse de noapte, introduse de CT BUS Constanța

Pentru a veni în sprijinul locuitorilor municipiului Constanța, sporirii gradului de confort și reducerea timpului de așteptare, CT BUS anunță publicul călător că, începând de duminică, 01 decembrie 2019, crește frecvența autobuzelor pe principalele trasee.

Prin urmare, numărul total de autobuze introduse pe aceste trasee creşte cu 17 unităţi şi implicit ritmicitatea cu 15%, atât la orele de vârf, cât şi pe perioada întregii zile, de luni până vineri, în zilele de sâmbătă-duminică şi în zilele de sărbătoare.

Totodată se introduc trasee de noapte pe liniile 2-43, 5-40, 100 și 102.

Autobuzele de pe aceste linii vor circula la un interval de 30 de minute, între orele 23:30 şi 05:00.

Măsurile se aplică și în zilele de sâmbătă și duminică.

🔜🚌CT BUS introduce curse de noapte pentru constănțeni. Începând de duminică, 1 decembrie, autobuzele 100, 102, 5-40, 2-43 vor circula și în intervalul orar 23:30-05:00, cu o frecvență de 30 de minute. În plus, pentru reducerea timpul de așteptare în stații, tot începând cu data de 1 decembrie, CT BUS suplimentează numărul mijloacelor de transport în comun din oraș. Astfel, pe principalele trasee se vor introduce încă 17 autobuze față de cele 134 care operează în prezent. Bogdan Niță, directorul CT BUS:„În urma unui sondaj realizat împreună cu locuitorii orașului am luat decizia împreună cu municipalitatea să introducem trasee de noapte. O nevoie reală pe timpul verii care se aplică și pe întreg cuprinsul anului. Traseele cunoscute, 100, 102, 5-40, 2-43 vor avea curse de noapte. Autobuzele vor circula după programul uzual, din 30 în 30 de minute. Venim astfel în sprijinul constănțenilor care ne-au cerut acest lucru, pentru cei care se deplasează către gară sau vin de la gară către casă sau merg la serviciu și au un program care se termină pe parcursul nopții.”„De asemenea, sondajul pe care noi l-am realizat alături de constănțeni ne-a arătat că obiceiurile de mobilitate, de deplasare ale constănțenilor s-au schimbat în ultimii ani. Am înțeles că nevoia de mobilitate a crescut inclusiv în timpul zilei, nu numai în orele de vârf, așa că introducem până la 17 autobuze suplimentare față de cele 134, pentru a îmbunătăți atât frecvența cât și timpul de așteptare în stații.”Măsurile se aplică și în zilele de sâmbătă și duminică.#primariaconstanta#CTBUS

Publicată de Primăria Constanța pe Vineri, 29 noiembrie 2019

Sursa: CT BUS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *