Acasă > Educatie > Cursuri gratuite pentru adulți și copii, în Năvodari !

Cursuri gratuite pentru adulți și copii, în Năvodari !

Echipa Bibliotecii Pontus Euxinus din Năvodari, a lansat astăzi programul de voluntariat Ambasadorii Bibliotecii. Proiectul este orientat pe învățare și recreere în mod gratuit. Atât copiii cât și adulții pot urma cursuri de engleză, calculatoare și pot lua parte la ateliere de creație.

Cum informația înseamnă cunoaștere și ajută la  dezvoltarea personală, echipa Bibliotecii din Năvodari a lansat proiectul Ambasadorii Bibliotecii, ce are drept scop dezvoltare copiilor și adulților din Năvodari. Nimic nu se face ca la școală, din obligație și cu evaluări periodice. Totul se întâmplă din dorința de cunoaștere a fiecărui cursant.

„Acest proiect merge pe două direcții. O direcție este concentrată pe biblioteca – centru de învățare și de recreere, iar a doua direcție merge pe biblioteca – organizatoare de evenimente culturale. În cadrul primei direcții am organizat cursuri de limba engleză pentru copii și pentru adulți, cursuri de tip academia de creație, cursuri de calculatoare. Pe a doua direcție am debutat pe 15 ianuarie, când am organizat omagierea poetului Mihai Eminescu și serbarea Zilei Culturii Naționale. Cursurile sunt gratuite, pentru că sunt predate de voluntari, iar la fiecare grupă de curs avem 12 beneficiari. Înscrierile pentru cursuri se fac la bibliotecă”, ne-a declarat Gabriela Roșca, coordonator proiect.

Datorită proiectului, atât adulții cât și copiii pot lua cursuri de engleză, calculator și se pot destinde în cadrul atelierelor de creație. Totul este gratuit. Unii învață limbi străine, alții teatru, cert este că fiecare are de unde alege. Cei care predau sunt voluntari cu inițiativă.

„Particip la acest proiect pentru a ajuta copiii și oamenii să cunoască mai multe despre teatru. Fiecare persoană are un mod anume de a recepta informația primită. Îi învăț să fie siguri pe ei, să știe ce să spună, când să spună, cum să spună, iar unii dintre cursanți sunt destul de interesați și chiar doresc să continue să facă teatru”, ne-a spus Eduard Tudorache.

„Sunt student la actorie și fac cursuri de teatru. Vrem să reprezentăm Casa de Cultură din Năvodari la cât mai multe festivaluri și să descoperim noi talente. Am descoperit noi talente, pentru că toată lumea este dispusă să interpreteze un personaj. Cursanții își dau silința să învețe și, cu forță de muncă și perseverență, reușim să ajungem unde ne-am propus”, a precizat Abdul Cair Latip.

Nicoleta Ghitiu are 45 de ani. La școală a învățat engleză însă nu îndeajuns încât să se poată descurca într-o țară străină. Proiectul bibliotecii a reprezentat o adevărată șansă pentru ea și a acceptat rapid provocarea ce îi oferă șanse mai bune în obținerea unui loc de muncă.

„Cursul de limba engleză este destul de interesant. Învățăm lucruri noi și sper să îmi fie de folos pe viitor. Am studiat limba engleză în școală, dar a trecut mult timp și am uitat-o. Am mai cochetat cu ea, dar mult mai multe am învățat aici, la cursul de engleză de la bibliotecă”, ne-a spus Nicoleta Ghitiu, cursant.

Biblioteca Pontus Euxinus din Năvodari a fost unul dintre câștigătorii proiectului național Raftul cu inițiativă- dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci lansat de fundația Pro-Vobis România în  parteneriat cu ANBPR. Cei care doresc să se înscrie la cursuri, o pot face la sediul Bibliotecii din Năvodari.

Programul de voluntariat „Ambasadorii bibliotecii”, desfășurat de Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari are loc în cadrul proiectului național “Raftul cu inițiativă-Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și implementat de Pro Vobis-Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu ANBPR.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *